معرفی مرکز هم اندیشی اساتید دانشگاه

راه های ارتباطی:

پست الکترونیک: a_younessi@pnu.ac.ir

تلفن همراه: 09185288130

آدرس: اراک، کمربندی شمالی، دانشگاه پیام نور اراک، ساختمان امیر کبیر. طبقه دوم.

درباره دفتر

مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی با هدف ساماندهی فعالیت های علمی ، آموزشی و فرهنگی استادان و ایجاد ارتباط میان تصمیم گیران و مدیران نظام با بدنه عظیم علمی کشور در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها تشکیل و راه اندازی شد. این مرکز از طریق ارتباط دوسویه با استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه های سراسر کشور تلاش می کند تا به راهکارهای کاربردی و عملیاتی در حوزه های گوناگون علمی، آموزشی و فرهنگی دست یابد. این راهکارها می تواند برای مسئولان و برنامه ریزان نهادها، دستگاهها و سازمانهای مرتبط با این موضوعات، مفید بوده و گره گشای مسائل و مشکلات آنان باشد.

اهداف و وظایف دفتر هم اندیشی

دفتر هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی اهداف گوناگونی را تعقیب نموده و وظایف متعددی را عهده دار است که به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

- بهره گیری از نظرات، دیدگاهها و راهکارهای علمی و عملیاتی استادان جهت کمک به تصمیم سازی مدیران ارشد نظام

- بسترسازی جهت بهره‌گیری از ظرفیت علمی و کارشناسی استادان درجهت کمک به تصمیم‌سازی برای اجزای خرد و کلان نظام.

- ایجاد ارتباط با ارگانها و دستگاههای فرهنگی مرتبط و بهره گیری از ظرفیت ها و امکانات آنها در جهت اهداف دفتر.

- ارتقای سطح معرفت دینی استادان و نخبگان دانشگاهی.

- سیاستگذاری و برنامه‌ریزی جهت نشست‌های هم‌اندیشی استادان و نخبگان در دانشگاهها

- ایجاد تعامل فرهنگی و فکری در سطح اعضای هیئت علمی دانشگاههای کشور.

- گسترش فرهنگ نقادی، پرسشگری و آزاد اندیشی بنیادین و روشمند در دانشگاهها.

- اهتمام جدی به نهضت نرم افزاری و تولید علم، راه اندازی و حمایت از کرسی های نقد، نظریه پردازی و آزاد اندیشی و نشست‌های هم‌اندیشی

- تقویت ارتباط علمی و فرهنگی میان حوزه های گوناگون علمی و پژوهشی بویژه تحقق زمینه های وحدت حوزه و دانشگاه در جهت تحکیم پایه های نظری و روشهای کارکردی نظام.

- گسترش شبکه ارتباطات علمی ـ فرهنگی استادان.

- زمینه سازی برای فعال تر شدن ظرفیت های دینی، فرهنگی و... استادان در سطح دانشگاهها و کشور.

- گسترش فرهنگ هم اندیشی، مطالعه و پژوهش جمعی ـ مشارکتی و ارتباطات علمی ـ فرهنگی استادان

- گسترش ارتباطات علمی ـ کارشناسی بدنه علمی کشور با مدیریت کلان کشور.

چشم‌انداز دفتر

مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی، با توجه به جایگاه و رسالت اصلی خود مبنی بر معرفت افزایی استادان و کمک به تصمیم سازی در کشور، برنامه ریزی های خود را برای رسیدن به این دو رسالت مهم که مقام معظم رهبری نیز بارها بر آن تأکید نموده اند، معطوف داشته است. مرکز هم اندیشی استادان، با بهره مندی از تجارب گذشته درصدد است برنامه ریزی خویش را بر تقویت بنیان های فکری و فرهنگی استادان دانشگاهها متمرکز ساخته و اساتیدی کارآمد و برخوردار از روحیه و باور نسبت به امکان تولید علم توأمان با دغدغه ایمان اسلامی و تعهد ملی برای آینده کشور تجهیز نماید. از این رو گسترش فرهنگ هم‌اندیشی به معنای تبادل اندیشه‌ها در قالب ساختارهای دانشگاهی در جهت تعامل سازنده بین دانشگاه و جامعه و برای پاسخ‌گویی به نیازهای موجود جامعه از سوی مراکز آموزش عالی امری شایسته و مورد قبول خواهد بود.

راهبردهای دفتر جهت تحقق چشم‌انداز

-تبیین شأن و جایگاه آموزشی، تربیتی و پژوهشی استادان و بسترسازی برای تحقق، تکامل و تداوم رسالت‌های سه گانه‌ استادان.

-بسترسازی جهت ایجاد دغدغه ایمان اسلامی، معنوی، اخلاقی و عرفان ولایی در استادان با هدف انتقال به دانشجویان.

-رصد علمی ـ فرهنگی در سطح استادان، شناسایی و معرفی ایده‌ها و نظریه‌های جدید جهت نقد و نظر، معرفی و تبیین آنها.

سیاست‌های دفتر جهت تحقق راهبردها

- معرفی مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی به عنوان مهمترین دفتر، زمینه ساز تعامل و ترابط فکری، علمی و فرهنگی در سطح دانشگاهها و مرجعی برای انعکاس دیدگاهها و نظرات استادان دانشگاهها به مراکز تصمیم گیرنده

- تبیین معنا و مفهوم جنبش نرم‌افزاری و نهضت تولید علم و گام برداشتن در جهت تحقق آن ها

- زمینه‌سازی جهت برپایی کرسی‌های مناظره علمی، نظریه‌پردازی و آزاد اندیشی.

- ایجاد تعامل فکری ـ فرهنگی بین استادان حوزه و دانشگاه.

- فرهنگ سازی جهت تحمل آراء و نظریات مختلف در سطح دانشگاهها بویژه نظریه‌های مستدل و مبرهن و منتج از روشهای علمی مقبول.

- پرهیز از گرایشهای جناحی ، دوری جستن از مجادلات سیاسی و تقویت نگاه فرا جناحی در دانشگاهها.

اداره امور فرهنگی استادان

1.      تجلیل از مفاخر و شخصیت‌های دانشگاهی

2.      پیگیری ایجاد شبکه اجتماعی جهت اساتید دانشگاهها

3.      تقویت، بهسازی و بروزرسانی سایت مرکز هم‌اندیشی